Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Καλωσόρισμα

Η εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση είναι μια μεγάλη προσωπική επιτυχία κερδισμένη με προσπάθεια χρόνων, μερόνυχτα διαβάσματος και για αρκετούς πολλές στερήσεις. Ένα ταξίδι χρόνων που φτάνει τελικά στον προορισμό και τον στόχο του.
Με τη σειρά μας σε συγχαίρουμε για την δικαίωση της προσπάθειάς σου και την εισαγωγή σου στην ανώτατη εκπαίδευση. Νέοι δρόμοι ανοίγονται, νέες παρέες, εικόνες και εμπειρίες σε περιμένουν.  Τα φοιτητικά χρόνια σίγουρα θα είναι από τα καλύτερα της ζωής σου και σύντομα θα καταλάβεις πως όλες οι προσπάθειές σου άξιζαν και με το παραπάνω.
Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος συνάντησης πολλών ανθρώπων που με τις φρέσκες ιδέες, απόψεις και προτάσεις τους συνθέτουν την φοιτητική καθημερινότητα και πραγματικότητα. Θα είμαστε από την πρώτη στιγμή ειλικρινείς. Πολλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα στο Πανεπιστήμιο, πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Μαζί ελπίζουμε και πιστεύουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα Πανεπιστήμιο καλύτερο απ' αυτό που θα συναντήσεις. Αυτήν την πίστη και την ελπίδα την έχουμε από την πρώτη μέρα που και εμείς ως πρωτοετείς αντικρίσαμε τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, που είναι φανερά από την πρώτη ματιά. Κάποια από αυτά τα έχεις ήδη ακούσει κάποια άλλα θα τα συναντήσεις στην πορεία.
Από το 2009 τέθηκε σε ισχύ ο νέος Νόμος-Πλαίσιο για τον οποίο τόσος λόγος έχει γίνει. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αισθανόμαστε περήφανοι γιατί συμμετείχαμε ενεργά μέσα από τον διάλογο και τις προτάσεις μας στη διαμόρφωση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου που αλλάζει πολλά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στέγαση, άσυλο, συγγράμματα, δαπάνες, οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, οικονομική ενίσχυση φοιτητών, μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έμφαση στις νέες τεχνολογίες, δια βίου εκπαίδευση, γραφεία διασύνδεσης σπουδών και σταδιοδρομίας είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που τροποποιούνται ή ρυθμίζονται με τον νέο Νόμο-Πλαίσιο.
Δεν υπαινισσόμαστε φυσικά πως είμαστε ήδη στο τέλος του δρόμου αλλά μονάχα στην αρχή του. Η πορεία προς ένα Πανεπιστήμιο όπως όλοι το ονειρευόμαστε δε μπορεί να είναι δουλειά λίγων ανθρώπων. Χρειαζόμαστε και τη δικιά σου βοήθεια και συμμετοχή. Τις δικές σου προτάσεις και απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου