Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Newslwtter 14/10/09

     Συνάδελφοι, στη Γενική Συνέλευση του τμήματος που πραγματοποιήθηκε στις 14/10/09, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρισκόταν για ακόμη μία φορά  εκεί συνεχίζοντας να διεκδικεί όλο και περισσότερα για τους φοιτητές. Στη Γενική Συνέλευση αυτή επιδιώξαμε εγγράφως να διεκδικήσουμε λύσεις σε ορισμένα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των φοιτητών. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για αυτές:

    1. Με μεγάλη μας χαρά στην προηγούμενη Συνέλευση ακούσαμε πως ένα από τα πάγια αιτήματά μας, η παραχώρηση ενός αμφιθεάτρου , ικανοποιήθηκε. Πράγματι το αμφιθέατρο μας παραχωρήθηκε και ήδη οι πρωτοετείς φοιτητές το επισκέφθηκαν για το μάθημα Η/Υ 1. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυθήκαμε και διεκδικήσαμε να έχουμε πρόσβαση στο αμφιθέατρο σε ένα όσο το δυνατό πιο συνεχές ωράριο, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες του τμήματος.

Αποτέλεσμα: Οι προσπάθειες εντείνονται και οι διαπραγματεύσεις για το ωράριο συνεχίζονται.

     2. Από τις πρώτες μέρες παρατηρήσαμε προβλήματα συνωστισμού σε ορισμένα μαθήματα που, είτε δεν έχει γίνει διαχωρισμός φοιτητών σε τμήματα είτε έχει γίνει ενοποίηση 2 ετών. Για το λόγο αυτό προτείναμε να , γίνει διάσπαση σε περισσότερα μαθήματα, όπου παρατηρείται το πρόβλημα για να διευκολυνθούν φοιτητές και καθηγητές.

Αποτέλεσμα: Δυστυχώς η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν , τουλάχιστον προς το παρόν, αρνητική, αφού ο διαχωρισμός αυτός έχει προαποφασιστεί και είναι δύσκολο να αλλάξει. Έτσι, ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού είναι το αμφιθέατρο.

     3. Τέλος επαναφέραμε ένα προηγούμενο αίτημά μας, τη δημιουργία στάσης αστικού λεωφορείου κοντά στη τσιμεντένια διάβαση που ενώνει το δρόμο με το κτίριο της βιβλιοθήκης.

Αποτέλεσμα: Οι αντιδράσεις των περισσοτέρων καθηγητών και του προέδρου του τμήματος ήταν θετικές και έτσι αναμένουμε και θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου